divendres, 11 de novembre del 2016

La nostra mostra a la Beneficència

Per fi, després d'haver explicat la nostra manera d'entendre la vestimenta tradicional en diverses poblacions, com ara Alzira, Énguera, Burjassot, Llíria, la Pobla de Vallbona i Bonrepòs i Mirambell, farem la nostra Mostra en el cap-i-casal, a València. Serà el pròxim dissabte 19 de novembre a les 19:30h al Centre Cultural "la Beneficència". 



Més que una desfilada de moda o una conferència o una actuació de danses, presentem la nostra proposta com un passeig visual per la manera de vestir dels nostres avantpassats al voltant de 1800. Una mostra rigorosa però amena que explica la roba de les classes populars valencianes mentre combina literatura i cants tradicionals amb testimoniatges de diversos escriptors antics, com ara l’erudit del segle XVIII Josep Antoni Cavanilles o el cronista del segle XIX Pedro Sucías Aparicio. Una mostra ben documentada gràcies als estudis publicats per Vicent Ferrandis Mas, investigador pioner en la matèria. Una proposta didàctica que ensenya teixits, colors, matèries primeres, robes i complements.


Aquest acte formava en principi part de les activitats complementàries de l'exposició sobre indumentària valenciana que estarà al MUVAET des de finals de Novembre fins a la primavera. L'organització però ha considerat finalment que era millor agrupar la nostra Mostra junt a les actuacions de dos grups de danses i oferir un "Cicle de Danses Populars": 


I sí, això farem: a més de veure bona cosa d'indumentària, us donem la nostra paraula d'honor que farem música i balls valencians. I malgrat no ser cap grup de danses, no ens ho pensarem a l'hora de fer festa...


Si no vau poder estar en les altres ocasions, no us ho podeu perdre. I si ja hi vau estar, és clar que podeu repetir. L'entrada és gratuïta fins a completar l'aforament d'eixa magnífica sala neobizantina.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...